”Gud, jag överlämnar mig till dig , för att du skall forma mig och göra med mig som du vill. Befria mig från mitt egos slaveri så att jag bättre kan utföra din vilja. Befria mig från mina svårigheter så att segern över dem kan bära vittnesbörd till dem jag vill hjälpa. Om din kraft, din kärlek och ditt sätt att leva.  Må jag alltid handla enligt din vilja!”

Innan du ber denna bön så läs gärna tredje steget i AA:s Stora Bok (sid 84-86). Om du efter det ändå har svårt att förstå vad det är du skall göra,  så kolla in vår sammanfattning av steg tre.

Anonyma Alkoholister tredje stegs bön, aa third step prayer

Orginal verisionen på engelska av ”Third Step Prayer

“God, I offer myself to Thee—to build with me and to do with me as Thou wilt. Relieve me of the bondage of self, that I may better do Thy will. Take away my difficulties, that victory over them may bear witness to those I would help of Thy Power, Thy Love, and Thy Way of life. May I do Thy will always!”

A.A. World Services Inc. Alcoholics Anonymous, 4th Edition .

8 svar

 1. En förutsättning att denna bön med detta GODA syfte är att, RÄDDA en människa från undergång, att man har kommit så långt i sitt kognitiva tänkandet att man t.om förstår en Guds existens, då har man kommit mycket långt. För att förstå fortsättningen av sin egen bön bör
  man först och främst, avlägsna det
  STÖRSTA hindret mellan individen
  och den som skall ta emot BÖNEN, .
  Vad är det? Följande; egot, egot är det svåraste hindret mellan människa och bönemottagaren.
  Om man mot alla odds, lyckas komma till rätta med sitt EGO. Och etablera en ” Wi-Fi”, – då följer man det som sägs i Hebreeboken 11:6.;
  ”” Men utan TRO är det OMÖJLIGT att behaga honom, ty den som närmar sig Gud måste tro att han är TILL och att han BELÖNAR dem som UPPRIKTIGT söker honom.””
  Kan man inte detta, då är alla böner meningslösa böner, dvs. tomma ord utan kraft. Och det har ingen betydelse hur vackert det låter i text och tankar.
  Lycka till.

  1. Jag tycker att du ger fröet till ett bra svar här Matti, även om det måste vara lite svårt för en nykomling att förstå detta till fullo. ”Men utan TRO är det OMÖJLIGT att behaga honom, ty den som närmar sig Gud måste tro att han är TILL (betyder det ”finns till”?) och att han BELÖNAR dem som UPPRIKTIGT söker honom.””

   1. Gud måste väl ändå ha kraften att benåda den som inte är så pass intellektuellt utvecklad?

   Har du själv lyckats med detta? Det låter som både som om du gjort det och inte. Har jag rätt?

 2. Enligt min bittra erfarenhet. Är det snarare begär och nyfikenhet. Somtrasslar till det. Kanske är nyfikenhet en sorts begär?
  Ursäkta stavningen. Är rätt ny på persondator.(╯﹏╰)

 3. Befriande! Tack för att ni delar med er. Gillade verkligen sammanfattningen av steg 3. Hoppas det kommer mer.
  /Niklas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *