Förnekelse

Olika citat om förnekelse ur StoraBoken

Även om jag ännu inte drack jämt, oroade det min hustru. Vi hade långa samtal men jag brukade lugna hennes onda aningar med att intala henne att genialiska män kläckte sina bästa idéer när de var berusade och att den filosofiska tankens mest grandiosa konstruktioner tillkommit under rusets inflytande.

(Sidan 31 Stora Boken)

Trots detta trodde jag fortfarande att jag hade situationen under kontroll, och det förekom förstås några nyktra perioder då och då som ingav min hustru nytt hopp.

(Sidan 34 Stora Boken)

 

De flesta av oss har varit ovilliga att erkänna att vi var riktiga alkoholister. Ingen människa tycker om att tänka sig att hon eller han är kroppsligen och själsligen olik andra. Det är därför inte förvånande att våra dryckesbanor har kännetecknats av otaliga och fåfänga försök att bevisa att vi kunde dricka som andra människor. Varje människa som dricker på ett onormalt vis är besatt av tanken att han en dag på något sätt och med full kontroll skall kunna njuta av att dricka. Livskraften hos denna illusion är förvånande. Många håller fast vid den, ända fram till döden eller vansinnets port. (Sidan 57 Stora Boken)

Förklara att många är dömda därför att de aldrig inser det livsfarliga i sin situation.

(Sidan 112 Stora Boken)

Förnekelse av mitt drickande

Min förnekelse av mitt drickande sprack när jag hörde en annan kvinnas delning om sina problem med alkoholen och jag tänkte för mig själv att om detta är hennes problem så måste jag också vara alkoholist. Det förstod jag.

 

ur StoraBoken personliga berättelser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *