Jag är en frisk alkoholist

aa Anonyma alkoholister, 12 stegsprogram

Jag heter Anders och jag är en frisk alkoholist. Det låter kanske motsägelsefullt, men det är den bästa beskrivningen jag har av mitt liv idag. För tio år sedan skulle jag aldrig ha kunnat säga det. Då var jag fast i en destruktiv spiral av alkoholmissbruk, självförnekelse och självömkan. Men sedan jag började gå på Anonyma Alkoholisters möten och följa de tolv stegen, har mitt liv förändrats på ett sätt som jag aldrig skulle ha trott var möjligt.

Min berättelse börjar som de flesta andra alkoholisters berättelser. Jag började dricka för att det kändes bra, men snart blev jag beroende av alkoholen och den kontroll som den gav mig över mitt liv. Jag drack för att glömma mina problem, för att hantera stress och för att få ett sätt att koppla bort från vardagen. Men ju mer jag drack, desto mer kontroll förlorade jag. Alkoholen blev min värsta fiende och jag insåg att jag var tvungen att göra något åt det.

Det var då jag började gå på Anonyma Alkoholisters möten. Jag var tveksam och rädd i början, men jag insåg snart att jag hade hittat det stöd och den gemenskap jag så desperat behövde. På AA-mötena mötte jag andra människor som hade gått igenom samma saker som jag, och jag insåg att jag inte var ensam. Genom de tolv stegen lärde jag mig att ta ansvar för mitt liv, att övervinna mitt ego och att lämna alkoholen bakom mig.

Men det mest livsavgörande för mig var när jag träffade min sponsor. Han var en erfaren alkoholist som hade gått igenom samma saker som jag och som hade lärt sig att övervinna sina demoner. Han hjälpte mig att förstå vikten av att lägga mitt liv i Guds händer och att lita på att allt skulle bli bra. Genom hans stöd och vägledning lärde jag mig att tro på mig själv och att se värdet i att följa de tolv stegen och AA-gemenskapen. Tack vare detta har jag blivit fri från alkoholismen och har lärt mig att bekämpa mina egos instinkter och öka min tillit i Gud. Min resa i AA har varit en livsförändrande upplevelse och jag är evigt tacksam för allt stöd jag har fått från min sponsor och AA-gruppen.

//Anders

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer