Min resa i Anonyma Alkoholister

aa Anonyma alkoholister, 12 stegsprogram

Min resa i Anonyma Alkoholister (AA) har varit både tuff och givande. Jag hade aldrig kunnat göra detta på egen hand. Men tack vare gemenskapen i AA och min sponsor, har jag lärt mig att övervinna mitt ego och bli fri från alkoholism.

Det började med att jag insåg att jag hade ett problem med alkohol. Jag hade försökt sluta dricka själv många gånger, men jag kunde aldrig hålla mig borta från flaskan. Jag var olycklig och såg ingen mening med mitt liv. En dag, en vän föreslog att jag skulle gå på ett AA-möte i Stockholm. Jag var skeptisk till en början, men jag hade inget att förlora.

På mötet mötte jag en gemenskap av människor som förstod vad jag gick igenom. De delade sina erfarenheter och jag insåg att jag inte var ensam. Dessutom, lärde jag mig om de tolv stegen och hur jag kunde använda dem för att övervinna mitt alkoholberoende. Men det viktigaste som jag lärde mig på mötet var att jag inte behövde göra detta ensam.

Min sponsor hjälpte mig att förstå de tolv stegen på ett djupare plan. Vi pratade om mina svårigheter och vikten av att låta Gud vara en stor del i mitt liv. Genom att följa de tolv stegen och tillbringa tid med min sponsor, har jag lärt mig att övervinna mitt ego och övervinna min alkoholism.

Jag har nu varit fri från alkohol i över ett år och jag har aldrig varit lyckligare. AA och min relation till Gud har gett mig hopp och förtröstan på att jag kan leva ett liv utan alkohol. Jag är tacksam för gemenskapen i AA och min sponsor som har hjälpt mig på min resa.

Om du eller någon du känner har ett problem med alkohol, uppmanar jag dig att besöka ett AA-möte. Gemenskapen och de tolv stegen har hjälpt mig och jag tror att de kan hjälpa dig också. Låt oss tillsammans arbeta för att befria oss från egots slaveri och bli fria från alkoholism.

//Anonym

Dela:

Ett svar

  1. Tack för din öppna och inspirerande berättelse om din resa i AA. Du har beskrivit en resa liknande min om gemenskapen och de tolv stegen för tillfrisknande från alkoholism. Din delning visar på vikten av att söka hjälp när man har ett problem med alkohol och att AA är en stöttande och hjälpande gemenskap. Tack för ditt engagemang och stöd till oss andra som kämpar med alkoholism.

    //Gunnar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer